Analiz Şirketi: Bu 3 Altcoin Bitcoin Karşısında Öne Çıkıyor!

Fairlead’in 12 haftalık göreli rotasyon grafiği 3 altcoin için yeşil filizlerin işaretlerini gösteriyor. Diğer yandan analiz şirketi, DOGE, SOL ve BCH’nin zayıflayan çeyrekte yer aldığını belirtiyor. Bu da popüler meme coin’i Dogecoin muhtemelen BTC’nin altında performans göstereceği anlamına geliyor.

Fairlead Strategies: Bu 3 altcoin yeşil filizler veriyor!

Kripto piyasasında yeşil filizlerin görüldüğü ceplere ilişkin ipuçları arayan kripto yatırımcıları, Chainlink (LINK), Ripple (XRP) ve Ethereum’u (ETH) dikkate almak isteyebilir. Fairlead Strategies’in Bitcoin’e (BTC) kıyasla en iyi altcoinlerin 12 haftalık göreli rotasyon grafiğine ilişkin son analizinden çıkan mesaj bu. Göreceli rotasyon grafiği (RRG), bir kıyaslama ölçütüne (BTC) göre birden fazla varlığın (altcoin) göreceli gücü ve momentumunun görsel bir temsilidir. X ekseni, BTC’ye kıyasla altcoinlerin göreli gücünü ölçer. Ayrıca, y ekseni altcoinlerin performansının momentumunu gösterir.

Grafik dört çeyrekten oluşur: önde gelen, zayıflayan, geride kalan ve iyileşen. Önde gelen çeyrek (sağ üst) güçlü göreli gücü ve pozitif momentumu, zayıflayan (sağ alt), güçlü göreli gücü ancak negatif momentumu gösterir. Gecikme (sol alt) zayıf göreli gücü ve negatif momentumu, iyileşme ise zayıf göreli gücü ancak pozitif momentumu gösterir.

BTC’ye karşı 12 haftalık göreli rotasyon grafiği. Kaynak: Fairlead Strategies, Bloomberg

Bu 3 altcoin Bitcoin karşısında daha az aşağı yönlü momentuma sahip!”

XRP’nin ETH ve LINK’e eşlik eden gecikmeli çeyrekten iyileşen çeyreğe geçmesi, üç coinin BTC’ye kıyasla hala daha düşük göreceli güce sahip olduğunu, ancak performanslarının ivme kazandığını gösteriyor. Bu bağlamda Fairlead Strategies analistleri müşterilerine gönderdikleri bir notta şu açıklamayı yapıyor:

Bitcoin’e kıyasla normalize edilmiş en iyi altcoinler arasındaki döngüselliği değerlendirmek için RRG’leri (göreli rotasyon grafiği) kullanıyoruz. Chainlink’in iyileştirme çeyreğinde Ethereum ve Ripple’a katılmasıyla birlikte, birkaç altcoin Bitcoin karşısında daha az aşağı yönlü momentuma sahip.

DOGE, SOL ve BCH zayıflayan çeyrekte yer alıyor

Geciken çeyrekten iyileşen çeyreğe doğru yaşanan olumlu değişim, önümüzdeki haftalarda bir rotasyon fırsatının ortaya çıkabileceğini ve bu sayede yatırımcıların kripto piyasasının dirençli köşelerine maruz kalmak istemesiyle sermayenin iyileşen sektöre akabileceğini gösteriyor. Momentum traderları, varlığın iyileşme belirtileri gösterdiğini ve yakın gelecekte daha iyi performans gösterebileceğini belirterek, iyileşme çeyreğine geçişi potansiyel bir fırsat olarak görme eğilimindedir.

DOGE, SOL ve BCH zayıflayan çeyrekte yer alıyor. Bu da sola işaret ediyor. Yani, düşük performansın devam ettiğini ve geciken çeyreğe doğru yaklaşan bir hareketi gösteriyor. Geri kalan en iyi altcoinler halihazırda gecikmeli çeyrekte yer alıyor. Bunlar, BTC’ye kıyasla hem düşük performans hem de negatif momentum sergiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx