Memur ve emekliler dikkat: Zam oranı netleşiyor: İşte yeni rakamlar

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜİK verilerine göre TÜFE’deki değişim mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 3,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 75,45 oldu. Enflasyon beş aylık süreçte yüzde 22,72 olarak açıklandı.

SSK, Bağkur emeklisi için yüzde 22.72’lik oran cepte. Memur ve memur emeklisinin 5 aylık artışı yüzde 17.38’i buldu.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniv. Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin açıklamasında şu ifadeleri kulllandı: “SSK ve Bağkur emeklilerinin aylık artışları yüzde 22.72. Memur ve memur emeklilerinin ise yüzde 17.38. Bu rakamlara haziran ayında gerçekleşen enflasyon da eklenecek.

TEMMUZ AYINDA EMEKLİLERE ENFLASYON FARKI NE KADAR OLACAK?

Yüzde 25 gibi bir rakam görülüyor. SSK ve Bağkur emeklilerinin baştan beri yüzde 25 seviyelerinde tahmin ettiğimiz için memur ve memur emeklilerimize yüzde 20 seviyelerinde bir artış gerçekleşecek.

Bu fark belli dönemlerde memur ve memur emeklileri lehine oluyor. Belli dönemlerde SSK, Bağkur emeklileri lehine oluyor. Geçen artışı hatırlayalım.

Memur ve memur emeklilerinin enflasyon farkı hesaplaması nedeniyle yüzde 49.25’ti. SSK ve Bağkur emeklilerinin yüzde 37.57’ydi. Bu daha sonra sayın Cumhurbaşkanımızın açıklaması ile birlikte emekliler yılı olması dolayısıyla eşitlenmişti. SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 11.5’lik fark verilerek eşitlenmişti.

Genel olarak işçilerin memurların emeklilerin temel beklentisi fiyatlardaki artışın durması. Yapılan maaş artışları ile birlikte cebimizdeki para ile daha fazla ürün almayı sağlayacak bir sistem. Bunu satın alma gücü diyebiliriz. Bunu sağlayacak temel şey enflasyondaki kalıcı bir düşüştür.”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx