Saymaz: Ben muhabirim, haberin olduğu her yere giderim

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, İstanbul’da gerçekleştirilecek 2027 Avrupa Oyunları’nın imza töreni için bir gazeteci grubu ile Roma’ya yaptığı ziyaret, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından eleştirildi.

Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Belediyelerin görevi gazetecileri özel uçaklar tutup şarap festivallerine götürmek değil” dedi.

Ekrem İmamoğlu, Erdoğan’ın sözlerine, şu ifadelerle yanıt verdi:

“Biz oraya 2027 Avrupa Oyunları’nın protokolünü imzalamak için gittik. Ve Avrupa Olimpiyat Oyunları Komite Başkanı ile çok önemli bir tören düzenledik.  Evet bazı gazeteciler bize eşlik etti. Bu tarihi olaya hem şahitlik yaptılar hem de bunun kamuoyu tarafından duyulmasını sağladılar.  Sayın Cumhurbaşkanı 2027  Avrupa Oyunlarını, İtalya’yı, Roma’yı şaraba nasıl bağladı onu anlamadım.”

2027 Avrupa Oyunları’nın imza törenini takip etmek için Roma’da bulunan SÖZCÜ yazarı İsmail Saymaz da bu sabah, SÖZCÜ TV’de yayımlanan Para Politika programında, eleştirilere yanıt verdi. Saymaz, “Ben muhabirim, haberin olduğu her yere giderim” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx